Test per a la detecció de la Covid-19

blog-foto-cat

Actualment la detecció de  la COVID-19 es fa mitjançant dos tipus de proves: les PCR i les anàlisis serològiques.

Sembla que tornem a la “normalitat” amb una possible segona onada. Una de les mesures que s’hauria d’adoptar, tant per part d’empreses com de particulars, és la realització de proves que ens permetin saber si estem o hem estat infectats per SARS-*CoV-2 (virus causant de la malaltia Covid-19).

Aquest virus té un període d’incubació que oscil·la entre 3 i 7 dies entre el contagi i l’inici dels sintomas. És important destacar que el quadre clínic de la infecció és molt variable i a més per a complicar-lo més, existeixen pacients asimptomàtics, que donen PCR positives i són capaces de transmetre la malaltia sense ser-ne conscients. Tot això dificulta el seu diagnòstic i control, per això és tan necessària la realització d’aquests test per a estudiar la seva traçabilitat i així poder determinar els focus de contagi.

A continuació expliquem les diferències:

Test PCR o Reacció en Cadena de Polimerasa

Aquests test es realitzen mitjançant una presa de mostra nasofaríngia i detecten material genètic del virus (ARN).

Un resultat PCR positiu indica la presència del virus a l’organisme en aquest moment. Han d’analitzar-se en un laboratori amb la infraestructura adequada, i ser interpretades per un especialista en Microbiologia Clínica.

És una prova molt valguda per al seguiment de pacients infectats i recomanar mesures d’aïllament fins a l’obtenció de resultats negatius, però cal tenir en compte que el major rendiment és d’uns 3 dies abans de l’inici dels símptomes fins als 10-15 dies. Una vegada passat aquest període poden quedar rastres del virus en les cèl·lules epitelials del tracte respiratori durant un període més llarg, podent continuar donant un resultat positiu

Test serològics: qualitatius i quantitatius

Els test serològics es fan a partir d’una mostra de sang amb una sensibilitat de fins al 90%.

El nostre sistema immunològic lluita i és capaç de detectar agents externs, desenvolupant anticossos específics per a lluitar contra el virus: les immunoglobulines. Són unes proteïnes que reconeixen, capten i bloquegen els virus perquè els limfòcits (les cèl·lules del sistema immune) els reconeguin i els eliminin. Les persones que han estat en contacte amb el virus, desenvolupen una resposta a la infecció generant anticossos.

Els anticossos són la resposta immunitària del nostre organisme, s’hagin desenvolupat símptomes o no. Per tant aquesta prova el que detecta són els anticossos produïts pel nostre propi organisme.

Una persona contagiada de COVID-19 no dóna positiu de manera immediata al contagi, sinó que requereix almenys 3 – 4 dies per a fer-ho, ja que l’organisme triga un temps a produir els anticossos

Els tests serològics mesuren els nivells de Inmunobglobulina M (IgM), que és el primer anticòs que fabrica el cos per a combatre una nova infecció i la Immunoglobulina G (IgG): La seva presència indica l’evolució de la infecció.

Volem recomanar-li que davant qualsevol dubte demani Cita prèvia tant per a realitzar el test com per a una consulta amb el nostre metge de capçalera/família.

Significats resultats test COVID
Com interpretar els resultats del PCR i Test Serològics

 

CURS SUPORT VITAL BÀSIC + DEA

Des del Centre Mèdic les Moreres i Centre Mèdic Montcada, us volem comunicar que a partir d’aquest mes d’Octubre comencem a impartir cursos de Suport Vital Bàsic amb ús d’un Desfibril·lador Extern Automatitzat, DEA.

Aquest curs va adreçat a qualsevol persona que estigui interessada, per tant a la població general, però especialment al personal sanitari o treballadors de l’àmbit sanitari, mestres, monitors d’escoles i activitats esportives o de lleure, fisioterapeutes, etc.

Si esteu interessats en el curs cal que us inscribiu a: cmmoreres@cmmoreres.com, indicant les vostres dades per a posar-nos en contacte i poder formalitzar la reserva del curs.

Es tracta d’un Títol Oficial Acreditat pel consell català de formació continuada.

 

Poster RCP

DIA MUNDIAL CÀNCER DE MAMA 2017

lazo-rosaEn el dia Mundial del Càncer de Mama que es celebra cada 19 d’octubre us volem recordar el nostre recolzament i la nostra implicació en la lluita contra el càncer de mama. Per tant un any més a l’octubre ens tenyim de rosa amb motiu de la celebració d’aquest dia.

El dia 19 d’octubre és un dia que serveix com a recordatori del compromís de la societat en la lluita contra aquest tumor, ja que és un dels més freqüents.

L’objectiu d’aquesta celebració és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia que, anualment, afecta més de 5.300 dones a Catalunya.

Concienciar a les dones sobre la importància de conèixer les tècniques d’auto-exploració mamària, les revisions periòdiques i la mamografia són fundamentals per a poder detectar-lo a temps.

El diagnòstic precoç és vital doncs d’ell depenen les possibilitats de curació, que poden ser del 100% si es detecta a temps.

cancer mama 2017 CANCER MAMA BASELGA 1 CANCER MAMA BASELGA 2

Nou servei d’HEMATOLOGIA

Red blood cells flowing in a vein and artery medical symbol

Des del Centre Mèdic les Moreres els volem comunicar la incorporació d’un nou servei mèdic.

Posem en marxa el nou servei d’Hematologia.

Tot i que aquest és un servei més pròpi de l’àmbit hospitalari, hem fet l’esforç d’adaptar-lo a nivell ambulatori per tal d’oferir als nostres clients una millor atenció.

Disposarem del servei al Centre Mèdic les Moreres a Ripollet.

L’hematologia és una especialitat mèdica dedicada a l’estudi de la sang i els seus trastorns. Les malalties de la sang per la seva importància en tot el cos i les seves múltiples funcions, especialment la funció de transport, poden tenir conseqüències greus en el sistema immunitari, en el transport d’oxigen, en el subministrament de nutrients als òrgans i en la coagulació.

Aquest servei queda cobert amb les mútues d’assistència mèdica.

Atentament

Equip directiu del Centre Mèdic les Moreres

Dia Mundial de Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica

Tenim el plaer d’informar-los que Dra. Anna Cuscó col·laboradora a Centre Mèdic les Moreres i Centre Mèdic Montcada compareixerà al Col·legi de Metges de Barcelona aquest divendres dia 12 de maig a la Jornada conmemorativa del dia Mundial de Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica com a de Presidenta de la Fundació per a la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica. L’acte tindrà lloc a les 10 del matí i és obert a tothom que hi estigui interessat.

fibromialgia 2017

DIA MUNDIAL DEL CÀNCER DE MAMA: 19 d’Octubre

lazo-rosaEn el dia Mundial del Càncer de Mama que es celebra cada 19 d’octubre us volem recordar el nostre recolzament i la nostra implicació en la lluita contra el càncer de mama. Per tant un any més a l’octubre ens tenyim de rosa amb motiu de la celebració d’aquest dia.

      El càncer de mama és el tumor maligne més freqüent entre la població femenina. Concienciar a les dones sobre la importància de conèixer les tècniques d’auto-exploració mamària, les revisions periòdiques i la mamografia són fundamentals per a poder detectar-lo a temps.

      La importància de la deteció precoç del càncer de mama mitjançant l’ús de la MAMOGRAFIA i altres tècniques és fonamental ja que canvien el pronòstic de la malaltia.

      El diagnòstic precoç és vital doncs d’ell depenen les possibilitats de curació, que poden ser del 100% si es detecta a temps.

cancer-mama-iob-1    cancer-mama-iob-2

Te’n vas de viatge?

6

Abans de fer un viatge internacional, assegureu-vos d’estar al dia amb totes les vacunes, tant les de rutina com les necessàries per al seu viatge.

És important recordar que alguns viatges internacionals presenten major risc per a la salut, en particular els que tenen com a destinació àrees rurals i països en desenvolupament. Aquests riscos depenen d’una varietat de factors, per exemple:

  • El lloc on es viatja
  • Les activitats que es faran durant el viatge
  • L’estat de salut actual de la persona
  • Les vacunes que hagi rebut

Un viatge exigeix sempre una preparació acurada, que inclogui una correcta informació sanitària del país de destinació, així com dels riscos i les precaucions que cal prendre per gaudir-ne amb bona salut. Per això, abans de qualsevol viatge a un país considerat de risc per a la salut, convé fer una consulta a una unitat especialitzada de salut internacional.

És fonamental que els que viatgen siguin assessorats per professionals que estiguin formats i actualitzats en el tema. Les agències de turisme no són entitats que reemplacin el consell mèdic.

Algunes d’aquestes malalties que hi ha en alguns d’aquests països en desenvolupament es prevenen amb vacunes; altres, en canvi, a través de mesures més o menys específiques. Per exemple, hi ha destinacions per als quals el metge entrenat en l’especialitat avalua d’acord amb els riscos la pertinència de la prescripció de fàrmacs contra el paludisme (o malària), la diarrea del viatger, el mal de muntanya, etcètera. Finalment, hi ha recomanacions contra les mossegades d’animals, el busseig. I per descomptat, un capítol a part és l’assessorament de grups especials, com les embarassades, les persones amb malalties del sistema immune, etcètera.

El Programa de vacunacions i consells de salut per a viatgers internacionals que oferim proporciona una atenció individualitzada a les persones que es desplacen a països on cal prendre mesures preventives especials.

En aquesta unitat li proposarem concells, administrarem les vacunes necessaries i la profilaxis a més de proporcionar-li altres mesures preventives.
Al Centre Mèdic les Moreres i Centre Mèdic Montcada oferim un espai dedicat al viatger on incolem concells, la vacunació internacional, i fins a l’atenció a la patologia importada després del viatge.

Consell al viatger internacional

  • Informació sobre mesures preventives generals en viatges a qualsevol país o zona del món.
  • Recomanació i administració de vacunes.
  • Recomanació i prescripció de tractament preventiu per a la malària o paludisme.
  • Consell o farmaciola per a viatgers.
  • Visites urgents per a viatges no planificats.

Atentament

Equip directiu del Centre Mèdic les Moreres

Institut Oncològic Baselga

Des del Centre Mèdic les Moreres els volem comunicar la nostra col·laboracó amb l’Institut Oncològic Baselga.
L’Institut Oncològic Baselga, S.L. dedica íntegrament la seva activitat al diagnòstic, prevenció i tractament del càncer i està situat a l’Hospital Quirónsalud Barcelona.
L’Institut disposa d’instal·lacions específiques per a consultes externes així com un hospital de dia especialitzat exclusivament en el tractament al pacient oncològic. 

 

Cancer piel

Cancer piel 2

Atentament

Equip directiu del Centre Mèdic les Moreres

 

Nou servei: NEUROFISIOLOGIA

electromiografia

Des del Centre Mèdic les Moreres els volem comunicar la incorporació d’un nou servei mèdic.

Posem en marxa el nou servei de Neurofisiologia, que consistirà en la realització d’electromiografies, disposarem del servei ambdós centres, tant al Centre Mèdic les Moreres com al Centre Mèdic Montcada.

Aquestes tècniques ens ajuden en el diagnòstic dels atrapaments nerviosos, inflamacions i deficiències motores i sensitives dels territoris estudiats.

Una electromiografia s’empra quan una persona té símptomes de debilitat, dolor o sensibilitat anormal. Aquest examen pot ajudar a diferenciar entre debilitat muscular causada per lesió d’un nervi fixat a un múscul i debilitat a causa de trastorns del sistema nerviós, com malalties musculars.

Aquest servei queda cobert amb les mútues d’assistència mèdica.

Atentament

Equip directiu del Centre Mèdic les Moreres

Estrenem nova web!

IMAGEN PORTADABenvinguts al Centre Mèdic les Moreres

Estrenem nova web!!

Des d’avui fem operativa la nova web del Centre Mèdic les Moreres. Des de la nostra web us volem fer saber el ventall de serveis que oferim.

Podeu tenir coneixament de les especialitats que ofereim, les proves complementàries que realitzem, els certificats mèdics que podeu obtenir, així com les mútues amb les que treballem. A més a més posem a la vostra disposició la possibilitat de demanar hora amb els nostres professionals via online. També consultar l’estat de la seva tramitació del carnet de conduir o buscar una farmàcia de guardia quan i on ho necessiti.

Estem a l’avantguarda dels últims avenços mèdics per oferir-li el millor diagnòstic i posterior tractament per al seu cas.

Posem a la seva disposició el millor equip de professionals en Medicina General i diverses especialitats com Pediatria, Urologia, Ginecologia, Traumatolgia, Infermeria, Urgències, Dietètica, Psicologia, Cirurgia, Rehabilitació, etc.

Així com un ampli ventall de serveis i proves complementàries com Anàlisis Clíniques,Vacunes, Ecografies, Radiografies, Mamografies, etc. per garantir un correcte diagnòstic i un bon tractament.

Qualitat, seguretat, eficàcia, equips d’última generació i totes les garanties dels millors centres mèdics.

Atentament

Equip directiu del Centre Mèdic les Moreres